Nakon odgode susreta 8. kola prošlog vikenda, Paket24 Premijer liga vraća nam se s derbijima koji privlače iznimnu pažnju. Vodeće Sesvete idu u goste drugoplasiranoj Gorici, a četvrtoplasirani Poreč domaćin je za jedno mjesto boljem Varaždinu 1930. A što tek reći za susret momčadi sa začelja, Spačve Vinkovci i Bjelovara.

Deveto kolo otvorit će Poreč i Varaždin 1930. Oba sastvaa su zbog korone puna tri tjedna bez utakmica. Tko je to lakše podnio, otkrit ćemo u subotnje predvečerje uz izravni prijenos na PlanetSportu. Poeč je do sada doživio samo jedan poraz i to od Dubrave u gostima s jedan razlike. U prosjeku daju više od 30 pogodaka po susretu i bit će zanimljivo vidjeti jesu li to u stanju uraditi i protiv sastava koji je još bez poraza i s najboljom obranom Paket24 Premijer lige. Varaždinci su naime, u pet susreta primili samo 101 pogodak, što u prosjeku iznosi tek malo više od 20.

Dan kasnije novi veliki derbi čeka nas u Gorici. Sastavu koji je također bez poraza u goste stižu vodeće Sesvete. Šest od devet bodova, Goričani su zaradili u gostima. Doma su prosuli bod protiv Varaždina. Momčad Silvija Ivandije pak, ima bod više, ali i susret više. Oni su većinu svojih bodova skupili u Jelkovcu, tako da je za njih ovo gostovanje pravi ispit vrijednosti. Jedini poraz doživjeli su od Varaždina prije 40-tak dana. I taj susret ćemo vidjeti u izravnom prijenosu na PlanetSportu.

Umag i Zamet zatvaraju priču vikenda. Domaćin je u znatno boljoj situaciji jer ima pedest postotni učinak. U šest susreta zabilježili su tri pobjede i tri poraza. U posljednja dva doživjeli su poraze od objektivno boljih sastava Poreča i Gorice. Zamet bi trebao biti suparnik po mjeri. Riječani su pak, ove sezone dobili samo Bjelovar. A to je premalo za ambicije kluba koji se potajno nadao da može do Lige za prvaka.

Tri dana kasnije zbog produženog djelovanja i posljedica korone igrat će Spačva Vinkovci i Bjelovar derbi začelja. Teško je reći tko je u težoj situaciji i kome su bodovi potrebniji. Za sada su osvojili po jedan bod, zanimljivo i jedni i drugi protiv Dubrave. Istine radi, treba reći da je Spačva odigrala susret manje. S dva boda pobjednik kupuje mir, poraženi ostaje prikovan na začelju. Ulog je dakle iznimno veliki i zato se nadamo dobrom i kvalitetnom susretu.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 9. KOLO
Subota, 21.11.2020.
19:00 POREČ – VARAŽDIN 1930 (PlanetSport)

Nedjelja, 22.11.2020.
18:00 UMAG – ZAMET (livestream YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza)
19:00 GORICA – SESVETE (PlaneSport)

Utorak, 24.11.2020.
19:00  SPAČVA VINKOVCI – BJELOVAR (livestream YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza)

DUBRAVA – RKHM DUBROVNIK (odgođeno)