“Druga utakmica na prvenstvu donijela nam je aktualne svjetske prvakinje predvođene najboljim trenerom svijeta Emmanuelom Mayonnadom. Njihov neplaniran poraz u prvoj utakmici protiv Srbije nametnuo je pitanje mogu li Nizozemke izdržati pritisak i Hrvatsku u naletu? Nije im puno toga išlo na ruku, katastrofalno drugo poluvrijeme od minus deset protiv Srbije, druga utakmica u 24 sata i kratak period za pripremu protiv neopterećene i opuštene Hrvatske.

Ulazi Hrvatska u utakmicu odličnom, odlučnom, čvrstom i agresivnom 6-0 obranom. Pokušavaju Nizozemke, ali bezuspješno. Ostvarujemo vodstvo 4-1 odlično bačenom kontrom Tee Pijević. Igra Hrvatska dobro, mirno i staloženo, a Tea na vratima izluđuje nizozemska krila. Nastavak prvog poluvremena donosi malu dekoncentraciju i Nizozemke hvataju priključak. Neiskorišten igrač više Hrvatsku košta pozitivnog rezultata. Tea Pijević i dalje sjajna na vratima, uhvatila je četiri, pet ‘živih lopti’ kako volimo mi golmani reći. Izgleda Nizozemska nemoćno, nije se lako boriti sa Hrvatskom i raspoloženom Teom! Ozbiljna trka, zaustavljanje brzih naleta Nizozemske reprezentacije, kontre i polukontre, drži nas na životu. I Larissa Kalaus! Lara pogađa spretno i precizno iz teških situacija te odlazimo na poluvrijeme sa minus jedan.

Igra Hrvatska dobro, čvrsto i izjednačeno kako se i igra sa svjetskim prvakinjama! Vraćamo se sa odmora, jako, ali prije svega mirno. Mirnije nego Nizozemska u koju se nervoza uvukla još tijekom prvog poluvremena čemu je dokaz žuti karton njihovog trenera. Vjerujte mi, žuti karton Francuz na klupi Nizozemske u Metzu kojeg trenira nije dobio ni jednom otkako sam ja tamo, a tamo sam već treću godinu. Vraćamo izgubljeno vodstvo početkom drugog poluvremena te nastavljamo igru gol za gol. Izvanredna Lara i Tea nastavljaju gdje su stale u prvom dijelu. Vode i brane Hrvatsku!