Dok nas naše rukometašice oduševljavaju i zaokupljaju svojim nastupima, pomalo u sjeni klubovi koji nemaju igračice u reprezentaciji odigravaju zaostale susrete 1. hrvatske rukometne lige. Tako je Dugo Selo ’55 ostvarilo pobjedu u zaostalom susretu 6. kola protiv Zrinskog, a Osijek je odradio zaostali susret 4. kola protiv Sinja i slavio s rekordnih plus 18.

Zrinski se u Dugom Selu držao dvadesetak minuta na minimalnom zaostatku. A onda je počeo padati, pa je domaćin do odlaska na predah stvorio šest pogodaka razlike (15:9). Kratkim serijama, po dva ili tri pogotka u nizu Dugo Selo je iz napada u napad povećavalo svoju prednost u nastavku, da bi se na kraju zaustavilo na plus trinaest (34:21). To je njihova treća pobjeda ove sezone, i što je još važnije treća za redom. Nakon minimalnog slavlja protiv Umaga, i plus 15 protiv Sinja, eto još jedne velike pobjede. Sve to je bilo lako ostvariti uz 15 obrana Mare Budić, i deset pogodaka Eme Novosel. Među gošćama najbolja Ena Car sa sedam pogodaka.

Osijek također završnicu prvoga dijela sezone obilježava pobjedama. Protiv Sinja su upisali šestu ove sezone  i treću u nizu u mjesec dana. Sinj ni jednog trenutka nije mogao parirati raspoloženim domaćim igračicama. Nakon prve četvrtine susreta već su bile u zaostatku od sedam pogodaka. Do poluvremena su primile čak 25 (25:13). Osječanke nisu spuštale gas ni u nastavku. To je poluvrijeme završilo s 20:14. S čak 13 domaćih igračica postiglo je barem po jedan pogodak. Najviše Petra Frančić i Dora Lacković koje su dale po sedam. Vratarka Magdalena Brkić upisala je 16 obrana. Kod gošći najučinkovitija Matea Mažurin s osam pogodaka. Lijepih 12 obrana ostvarila je Andreja Vugdelija. 

  1. HRL – ŽENE:
    4. KOLO: OSIJEK – SINJ 45:27
    6. KOLO: DUGO SELO 55 – ZRINSKI 34:21