Osmi dan priprema hrvatske rukometne reprezentacije protekao je mirno. Jutro je bilo rezervirano za novu rundu testiranja. Rezultati će stići tijekom poslijepodneva i večeri s nadom da svi će bii uredni, tj. negativni kao i do sada.

Izbornik Lino Červar je za utakmicu sa Španjolskom 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu (HTV 2, Arenasport), odlučio napraviti pet promjena. U Zagrebu će tako ostati i nastaviti trenirati Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac. Put Španjolske idu oni koji su prvi susret gledali s tribina u Poreču – Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, dio bolestan. Naravo i kako se uklapaju u njegova razmišljanja igre, jer u Madrid se na ide s bijelom zastavom. Dapače, Hrvatska želi novu pobjedu i čuvanje sjajnog ozračja kakvo sada ima.

Susret u Madridu igra se u WiZink Centru (Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid), dvorani koja je stradala u požaru 2001. godine i u potpunosti obnovljena. Danas može primiti 17.453 gledatelja. Trenutačno je dom košarkaških klubova Real Madrid i Estudiantes. Spominjemo to zbog toga jer su Španjolci najvali da će se susret igrati pred 3000 gledaelja. Ostaje da vidimo hoće li to doista biti tako jer Španjolska je upravo najavila novo pooštravanje epidemioloških mjera.

Inače, hrvatska reprezenacija u Madrid putuje u subotu ujutro. Nakon ručka i kraćeg dnevnog odmora slijedi susret s europskim prvacima. Povratak u Zagreb je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju.

O tom novom susretu sa Španjolskom, izbornik Lino Červar i trenutačno naš jedini „Španjolac“ Luka Cindrić kažu:

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije:
“Mislim da se uvijek može bolje. Problem je što nemamo kontinuitet. Na momente djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju, to je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, a posebno obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira da li je duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, ona mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv. Moramo dati šansu svima da igraju, i izvući pouku.“