Hrvatska olimpijska akademija (HOA), Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN), Hrvatski rukometni savez (HRS) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) započeli su obilježavanje 8. Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir 2021. (MDSRM), koji se obilježava 6. travnja. 

U sklopu priprema za olimpijski kvalifikacijsi turnir koji ih očekuje ovog tjedna, kompletna hrvatska muška seniorska reprezentacija sa članovima stručnog stožera, pridružila se kampanji koju smo obilježili simboličnim podizanjem bijelih kartona (#WhiteCard). Velikani hrvatskog rukometa sa svjetskom slavom, s ponosom su podržali inicijativu. Ističemo izbornika Hrvoja Horvata, igrače Domagoja Duvnjaka, Luku Cindrića, Zlatka Horvata, Ivana Čupića, Željka Musu, Davida Mandića i Mateja Hrstića, koji su samo dio velike hrvatske rukometne obitelji koja podržava ovu kampanju.

Tijekom sljedećih mjesec dana kampanje, bit će uključene brojne udruge i sportaši koji će predstaviti osobne stavove i iskustva u sklopu vrijednosti koje sport donosi.