27.03.2021., SD Tresnjevka ( Kutija Sibica), Zagreb – Utakmica PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA izmedju RK PPD Zagreb i RK Dubrava.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Prvo kolo Lige za prvaka pokazalo je da će i ona biti jako zanimljiva i uzbudljiva. Sesvete i Dubrava pružili su dobar otpor favoriziranim domaćinima PPD Zagrebu i Nexeu, a Poreč je zasluženo odnio bodove iz Varaždina.

Dobrih 40-tak minuta Dubrava je bila ravnopravan suparnik Zagrebu. Ivica Obrvan je doduše bio bez nekoliko jako važnih igrača, poput Nemanje Obradovića, Darka Stojnića, Mateja Ašanina, i od ranije ozlijeđenih Marina Šipića i Marija Vuglača. Tako je prvih 30. minuta proteklo u igri pogodak za pogodak. Na poluvremenu je bilo 15:15. U nastavku, Plinari ipak pojačavaju ritam. Već u 37. imaju plus četiri. Još desetak minuta, Dubrava je bila na tom zaostatku. A onda u završnici susreta, obrana Zagreba odrađuje pravi posao i na kraju uvjerljivo slavi. S osam pogodaka najbolji u redovima pobjednika bio je Luka Lovre Klarica. Kod gostiju, šest od šest imao je Ante Babić.

Sesvete su u Našicama službeno bili domaćini, a zapravo gosti. Velike neizvjesnosti u konačni rasplet tu nije bilo. Domaćin se postavio s autoritetom i već u prvom dijelu, u jednom trenutku imao šest pogodaka razlike. Slično je bilo i u nastavku. Nexe je bez većih napora držalo Sesvete na velikoj udaljenosti i praktički rutinski stiglo do velike pobjede. Čak 17 obrana imali su domaći vratari. S osam pogodaka pak najefikasniji je bio Halil Jaganjac. Kod Sesveta, prvo ime Eugen Josip Žaja sa šest pogodaka.

Za razliku od prošlog vikenda kad je Varaždin pobjedom nad Porečom kao vodeći završio prvi dio natjecanja u Paket24 Premijer ligi, ove subote gosti su od starta jasno dali do znanja Varaždincima da su došli po bodove. Nakon nepunih deset minuta već su imali pet pogodaka prednosti (1:6). Na poluvremenu je također bilo plus pet (10:15). Domaćin se silno trudio u nastavku. Nekoliko puta u posljednjih deset minuta, Varaždinci su stizali na minus dva, jedanput i do pogotka zaostatka, ali ne i dalje od toga. Antonio Pribanić bio je nerješiva enigma za domaću obranu. Na kraju je imao realizaciju deset od deset. Kod Varaždina, četvorica igrača po četiri pogotka.