Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiffimages

Europska rukometna federacija (EHF) otkazala je susrete osmine finala EHF Lige prvaka između Flensburga i PPD Zagreba koji su bili planirani za 08. i 09. travnja te Flensburg poslala direktno među osam najboljih sastava tog natjecanja.

Naime, kao što je poznato, korona virus teško je pogodio PPD Zagreb prošlog tjedna pa je prvi susret koji se trebao igrati 1. travnja, otkazan. EHF je u međuvremenu, zatražio od Zagreba da pokuša na bilo koji način pripremiti ekipu i da odigra oba susreta ovog tjedna, odnosno 8. i 9. travnja. Čak je dopustio PPD-u mogućnost da u posljednji trenutak  registrira nove igrače ukoliko ih ima, samo da bi se ti susreti odigrali. Ali kako dvostruki europski prvak nije bio u mogućnosti pronaći dovoljno slobodnih igrača koji bi nastupili, i sve to pravno regulirati, a da ne ugrozi ugled cijelog natjecanja i kluba, morao se zahvaliti na toj ponudi.

Europska rukometna fedaracija na kraju je morala otkazati oba planirana susreta te se u četvrtfinale automatski plasirao njemački klub.