Uskrsni blagdani brzo su prošli. Kratki predah većina klubova Paket24 Premijer lige, iskoristila je da se igrači oporave ili zaliječe manje ozljede koje su imali. Ovog tjedna naime, čekaju ih dva kola.

Budući da su rukometaši PPD Zagreba još u karanteni zbog korone, srijeda nam donosi samo dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka. Tako će Dubrava ugostiti susjeda iz Sesveta, a Poreč će biti domaćin Nexeu. Dubrava i Sesvete izgubili su prve susrete Lige za prvaka pa će biti zanimljivo vidjeti tko će do prvih bodova. Budući da taj susret privlači iznimnu pozornost, kamere PlanetSporta će mu izravno svjedočiti pa će svi ljubitelji rukometa, imati prigodu uživati u njemu. Podsjećamo, u prvom dijelu sezone Sesvete su doma dobile Dubravu, super uvjerljivo 39:29, a u uzvratnom susretu, slavila je Dubrava 28:25.

Poreč je nastavak sezone otvorio pobjedom u Varaždinu. Nexe je definitivno dimenzija više i pravi test vrijednosti sastava koji sjajno vodi Ilija Lovrinović. Klub iz Našica nema više obveza u Europi, a završio je i prvi dio priče u SEHA – Gazprom ligi, tako da se u potpunosti mogu posvetiti domaćim obvezama.

U Paket24 Premijer ligi – Ligi za ostanak, Dubrovnik će pokušati protiv Spačve Vinkovci  prekinuti niz od osam poraza za redom. Gorica je pak, drugi put za redom domaćin i sve će napraviti da zadrži trenutačno vodeće mjesto na ljestvici. Bjelovar je u odličnoj formi, što potvrđuje samo jedan poraz u posljednjih šest susreta. Jako zanimljivo trebalo bi biti nadmetanje Umaga i Zameta. Riječani su nedavno slavili 30:25, ali Umag najavljuje da neće potpisati predaju o ispadanju, sve dok postoji i najmanja nada u spas.

Kada svemu tome dodamo da se već u subotu igra novo kolo u obje lige, a rosteri većine klubova nisu baš široki, treneri će dakako morati voditi računa i o tome.

PAKET24 PREMIJER LIGA –  LIGA ZA PRVAKA
2. KOLO
07.04.2021.
18.00h DUBRAVA – SESVETE (PlanetSport)
19.00h POREČ – NEXE (Livestream – YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza)

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK
2. KOLO
07.04.2021.
18.00h RKHM DUBROVNIK – SPAČVA VINKOVCI (Livestream – YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza)
19.00h GORICA – BJELOVAR (Livestream – YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza
19.00h UMAG – ZAMET (Livestream – YouTube kanal Hrvatskog rukometnog saveza)