Rukometaši PPD Zagreba pobjednički su završili 29.-tu sezonu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka. U deset nastupa, upisali su isto toliko pobjeda. Nexe je poraženo u posljednjem kolu 22:19. Uz njih, Europu su sljedeće jeseni izborili Poreč i Sesvete.  

PPD ZAGREB – NEXE 22:19
Derbi lige u Kutiji šibica nije bio posebno lijep. Premda su obje momčadi željele pobijediti i tako se napuniti samopouzdanjem uoči mogućeg trećeg sraza ove sezone u Kupu, izostalo je pravo rukometno nadmetanje. Na obje strane, bilo je previše tehničkih pogrešaka i malo grublje igre nego što smo to navikli gledati. Zagreb je djelovao bolje, zrelije s jasnijom vizijom što želi napraviti. Nexe je prvi pogodak postiglo tek u 8. minuti. Gosti su imali samo dva vodstva u cijelom susretu. PPD je pak samo jedanput uspio na kratko pobjeći na plus dva. Ukratko, susret su obilježili vratari sjajnim obranama. Nakon prvog dijela koje je završilo 10:9, Moreno Car je imao 9 obrana, Todor Jandrić 7. Realizacija domaćina tek 40, a gostiju 47 posto. Premalo dakako, za vrijednost tih momčadi.

Ništa se značajnije nije promijenilo ni u drugom dijelu. S dvije obrane vratara, Nexe je odmah na početku stiglo do 10:10, ali je onda uslijedila serija Zagreba od 5:1 i u 37., domaćin prvi put ima plus četiri. Sastav iz Našica je nekoliko puta u sljedećih desetak minuta uspio stići na minus dva, ali ne i bliže od toga. Četiri minute prije kraja, Plinari su pobjegli na pet razlike i riješili pitanje pobjednika. Sjajni Moreno Car završio je na 15 obrana. Todor Jandri ćje skupio 11. Najbolji strijelci PPD Zagreba David Mandić i Aleks Vlah s po pet pogodaka. Kod Nexea, prvo ime Halil Jaganjac sa šest pogodaka.

Tako je PPD Zagreb 29. put postao prvak Hrvatske. Nexe je pak, 12. put za redom osvojilo drugo mjesto.

Medalje i pehare klubovima su predali predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, Glavni tajnik Damir Poljak i posebni izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, Milan Čolić.

POREČ – SESVETE 28:24
Susret Poreča i Sesveta također je privukao veliku pozornost. On je naime, odlučivao o putnicima za Europu sljedeće sezone, odnosno o tome tko će osvojiti 3. i 4. mjesto. Na kraju je Poreč slavio 28:24, osvojio treće mjesto, a u Europu će i Sesvete jer imaju bolji međusobni učinak s Dubravom.

Premda je bio bez Vedrana Mataije, Poreč je susret otvorio s 3:0. Sesvetama je također nedostajalo puno igrača prvog sastava, od Karpa Sirotića, Daniela Vusića, Danijela Papića itd., itd., ali već u 11. minuti bilo je 5:5. Na ulasku u posljednjih deset minuta, domaćin ponovno stvara tri razlike i to nosi na predah 16:13. Silovit je nalet domaćina na početku drugoga dijela. Tada rade seriju od 6:2 i čini se, rješavaju pitanje pobjednika. U 42. minuti, tako je 22:14. Posljednja četvrtina susreta pripala je Sesvetama, ali bilo je prekasno jer je razlika bila prevelika. Domaći vratari su imali ukupno 16 obrana: Ivan Vekić 10, Erik Krbavčić 6. Najbolji strijelac Poreča Filip Glavaš s osam pogodaka. Najbolji kod Sesveta Josip Topić sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja.

VARAŽDIN 1930 – DUBRAVA 23:25
Dubrava je također bila u igri za Europu. Za to joj je trebala pobjeda nad Varaždinom i poraz Poreča. Varaždin je držao ritam samo desetak minuta. Sve ostalo vrijeme bio je u podređenom položaju. Već sredinom prvog poluvremena, imala je Dubrava pet pogodaka viška na svojoj strani. Na predahu je pak bilo 11:15. Domaćinu je pripalo prvih 15. minuta nastavka. U najboljem razdoblju svoje igre napravili su seriju od 6:2 i izjednačili rezultat na 17:17. Ali nisu mogli taj tempo izdržati do kraja. Oko 50. minute, Dubrava ponovno  uspijeva povezati četiri napada zaredom s pogotkom, odlazi na 20:23 i rutinski osvaja nove bodove. Ali bila je to „pirova pobjeda“ jer Poreč je slavio protiv Sesveta i ostavio ih bez Europe. Po pet pogodaka za Varaždin dali su Fabijan Grubišić i Matej Tači. Kod Dubrave, najbolji Nikola Kaštelan također s pet pogodaka.

Paket24 Premijer liga tako je završila svoj dugački put novim slavljem PPD Zagreba. Nexe je drugo sa šest bodova zaostatka. Treći je Poreč s pedeset posto učinka u Ligi za prvaka. Četvrto mjesto pripalo je Sesvetama, peto Dubravi, a posljednji je Varaždin koji nije osvojio ni bod premda je prvi dio sezone osvojio prvo mjesto. U Ligu prvaka tako će PPD Zagreb, a u Europsku ligu Nexe, Poreč i Sesvete.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 10. KOLO
PPD ZAGREB – NEXE 22:19
POREČ – SESVETE 28:24
VARAŽDIN 1930 – DUBRAVA 23:25