Rukometaši PPD Zagreba osvojili su dvostruku krunu ove sezone. Nakon naslova prvaka u Paket24 Premijer ligi, osvojili su i hrvatski kup. U finalu su u Poreču pobijedili Nexe 26:21. To je njihov 27. naslov pobjednika od 28 finala koliko su igrali.

PPD ZAGREB: R. Ristanović  0/1 , T. Jandrić  10/30   , F. Vistorop -/-    , L.Mrakovčić 7/10     , D. Mandić  6/10  , S. Burić 2/2 , Z. Srna -/-    , N. Obradović -/-   , D. Stojnić -/-    , P. Kraljević -/-    , I. Laljek -/-     , V. Matanović 1/4   , V. Ravnić -/-   , M. Hrstić 3/5   , C. Leimeter  0/3  , A. Vlah 7/11 Trener: Ivica Obrvan

NEXE: E. Vešligaj 0/1   , M. Car    14/38, F. Mileta   1/3 , M. Mrđenović  -/-  , S. Barišić Jaman2/5    , M. Buvinić -/-     , M. Jelinić 2/4   , I. Vida 3/4   , B. Manci Mićević  0/1  , A. Blažević  -/-   , T. Severec 2/2   , Ž. Pešić  1/1   , M. Tomić 3/3 , H. Jaganjac 4/10   , D. Markušić 1/1   , G. Pribetić  2/2    Trener: Branko Tamše

Očekivano čvrsto krenule su u susret obje momčadi. Posebno obrane. Stoga nije čudno da smo u prvih pet minuta imali po jedno isključenje na svakoj strani. Nakon dva početna vodstva Nexea 0:1 i 1:2, PPD Zagreb na kratko preuzima kontrolu nad rezultatom kod 3:2. Ali, sastav iz Našica ima odgovor na to i ponovno vraća prednost na svoju stranu pri rezultatu 4:5. Pogodak za pogodak igra se sljedećih sedam minuta, da bi Nexe u 14. minuti prvi put pobjeglo na plus dva (6:8). Ipak, Zagreb se brzo vraća i s dva pogotka za redom ponovno su na početku 8:8. Nakon što je Moreno Car obranio sedmerac Davidu Mandiću, Nexe je još jedanput uspjelo stvoriti plus dva, 9:11. I opet, kao na klackalici, Zagreb sve vraća u ravnotežu na ulasku u posljednjih deset minuta na 11:11. I ne samo to, nego uspijeva i povesti 14:11. Bila je to prva već serija na utakmici i jedina prednost koju je jedna momčad napravila u prvom dijelu od tri pogotka razlike. Ali kao i mongo puta prije toga sada, Nexe brzo reagira i s tri pogotka zaredom brzo dolazi do novog izjednačenja 14:14. Ipak, u posljednjim sekundama prvog dijela, PPD sa sedam metara dolazi do minimalne prednosti, 15:14. Ukratko, bilo je to vrlo zanimljivo trenersko nadmudrivanje. S obzirom na iznimnu vrućinu i skučen roster obje momčadi zbog ozljeda, bilo je jasno da se pravi aduti čuvaju za nastavak.

PPD Zagreb bolje otvara drugi dio. Nakon nepunih osam minuta igre, uspijeva stvoriti četiri pogotka viška, 19:15, i otvoriti sebi mogućnost nešto mirnije igre u drugom dijelu. Branko Tamše naravno brzo poziva minutu predaha i pokušava vratiti svoju ekipu u ritam utakmice kao što su ga imali u prvih 30. minuta. Kako vrijeme odmiče, tempo je sve jači, a umor sve prisutniji. Treneri pogledom traže na klupi one koji mogu izdržati nimalo nježne startove u obrani. Sredinom drugog dijela, kriza realizacije hvata našički sastav. Punih  jedanaest minuta, bili su bez pogotka. I da nije bilo vrlo dobro raspoloženog Morena Cara na vratima, Nexe bi vjerojatno doživjelo težak poraz kao i u Paket24 Premijer ligi. Ovako je to završilo s plus pet za Zagrebaše, 26:21.

Po sedam pogodaka za PPD Zagreb dali su Luka Mrakovčić i Aleks Vlah. Todor Jandrić imao je 10 obrana. Na drugoj strani, 14 obrana Morena Cara. S četiri pogotka najefikasniji bio je Halil Jagnjac.

KUP HRVATSKE (M): FINALE
PPD ZAGREB – NEXE 26:21