Hrvatska ženska juniorska reprezentacija doživjela je težak poraz u 2. kolu Europskog prvenstva od Francuske, 14:24. Hrvatska je odlično izgledala prvih 20. -tak minuta, ali je onda potpuno nestala s terena i Francuska je s drugom pobjedom osigurala prvo mjesto skupine C.

Premda je tijekom dana saznala za pomalo neobičnu i čudnu odluku EHF-a o ponavljanju posljednjih 10. minuta susreta s Austrijom (naša klupa i stožer nisu ništa krivi u priči kad je Mia Brkić dobila treće isključenje, nastavila igru i postigla pogodak odluke), Hrvatska je sjajno otvorila ogled s Francuskom. Već u 6. minuti naše su juniorske imale tri pogotka razlike (4:1). Sve je odlično funkcioniralo u tim trenucima. Od izvrsne Lucije Blašković na vratima, do napada koji je odlično organizirala još jedna Lucija u našim redovima, i to ona s prezimenom Cvitanović.

Ali, nakon serije isključenja i tehničkih pogrešaka naših djevojaka, Francuska hvata priključak i u 22. minuti prvi put vodi (5:6). Hrvatska je ostala bez rješenja u napadačkom dijelu u sljedećih deset minuta i Francuska je na predah otišla sa 6:13. Drugim riječima, napravila je niz od 1:8.

Izbornica Adrijana Prosenjak je u nastavku dala više priliku igračicama s klupe. U jednom trenutku, Hrvatska je došla na minus pet (9:14) i to je bilo sve. Francuska je nastavila igrati svoju igru, s dobrom agresivnom obranom, i mirnom realizacijom u napadu s vrlo malo tehničkih pogrešaka pa je s lakoćom kontrolirala tijek susreta. Konačnih plus deset (14:24) nije nikakvo iznenađenje, jer se unaprijed znalo da je Francuska najjača u našoj skupini i favorit za broj jedan.

Ukupno 13 obrana imale su naše vratarke Lucija Blašković 5, Iva Brkljačić 8. Po tri pogotka postigle su Bruna Zrnić, Hannah Vuljak i Klara Birtić. Kod Francuskinja, vratarke 15 obrana, po četiri pogotka Kiara Tsimanga, Casidy Chambonnier i Sarah Boukitt.

Sasvim neočekivano umjesto dana predaha, Hrvatsku sutra očekuje ponavljanje posljednjih 10:02 minuta susreta s Austrijom pri rezultatu 19:18 za naše rukometašice, a onda u nedjelju 11.srpnja susret odluke s Crnom Gorom.

JUNIORKE: EUROPSKO PRVENSTVO, 2. KOLO
HRVATSKA – FRANCUSKA 14:24