during the M19 EHF Euro Handball 2021, Croatia vs Germany, Varazdin, Croatia, 22.08.2021, Mandatory Credit © //

Dva dana nakon završetka Europskog kadetskog prvenstva u Varaždinu i Koprivnici, još se sređuju dojmovi o velikom uspjehu naših mladih rukometaša, ali i sjajnoj organizaciji prvenstva u vrlo teškim korona uvjetima.

Nakon zlata na Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu 2019. godine, naši mladi rukometaši osvojili su novu medalju i tako potvrdili da su generacija koja ima jako puno potencijala i talenta. Hrvatski rukometni savez će nedvojbeno napraviti sve što je u njegovoj moći da se ti dečki i dalje razvijaju i jednog dana postanu oslonac A reprezentacije.

Paralelno s natjecanjem, Hrvatski rukoemtni savez i gradovi domaćini Varaždin i Koprivnica iskazali su se u organizacijskom smislu i prema mišljenju čelinih ljudi Europske rukometne federacije (EHF-a), zaslužili medalju još većeg sjaja od one mladih rukometaša.

Prvi put u uvjetima korone na rukometnim utakmicama imali smo gledatelje. Naravno, uz provođenje svih epidemioloških mjera. Beskrajno smo sretni jer niti jedan sportaš, trener ili gledatelj nije u dvoranu ušao ili izašao kao zaražen. To je još jedan dokaz da se uz puno truda, strogog provođenja mjera i suradnje svih, može organizirati i tako komplicirano natjecanju u kojem su četiri utakmice dnevno u dvorani. Na to smo posebno ponosni. A koliko su gledatelji bili važni igračima, najbolje svjedoči finale. Od prve do posljednje sekunde susreta, ali i svečanosti predaje medalja, nisu ih prestali bodriti i podržavati. I na tome im beskrajno puno hvala.

Kao i uvijek, iza svake uspješne organizacije stoje ljudi. A Varaždin i Koprivnica doista imaju sjajne sportske djelatnike i volontere na koje se uvijek možete osloniti. Stoga duboki naklon Sonji Šafar, Božici Palčić, Ivanu i Hrvoju Ružiću, Matei Vresk i sjajnim mladim ljudima, volonterima koji su po cijele dane bili na raspolaganju reprezentacijama, medijima, gostima i gledateljima. Podjednaka zahvalnost ide varaždinskoj ekipi na čelu s direktorom lokalnog organizacijskog odbora: Nini Liliću, dvjema Andrejama: Anđel i Piskač, Rajku Roži i njegovoj ekipi.

Na čelu cijelog projekta u ime HRS-a, stajao je direktor marketinga Silvijo Njirić. Iza njega, mala vojska djelatnika Saveza; od Anite, Marina, Tomislava, Peterka, Kutija, Vesne, Damira, Mije…

Da je doista riječ o sjajno urađenom poslu, svjedoče i priznanja koja smo dobili od čelnika EHF-a na završnom domjenku.

I za kraj, ne manje važno, europsko kadetsko prvenstvo privuklo je iznimnu pozornost medija, premda ni jedan susret nije bio izravno prenošen na nekoj od hrvatskih televizija.

Digitalne platforme HRS-a: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube + web imale su ukupni doseg i prikaze od gotovo 8 milijuna korisnika. Evo svih brojki:

INSTAGRAM: 81 objava + 208 priča
Broj dosegnutih korisničkih računa (novih potencijalnih pratitelja) = 293 629
Interakcije sa sadržajem: 489 009 (komentari, oznake sviđa mi se, dijeljenja sadržaja)
Prikazi (broj prikaza različitih objava korisnicima) = 6 774 199

FACEBOOK: ukupno 68 objava (fotografije, vizuali, videozapisi) u 10 dana vidjelo je, komentiralo ili podijelilo blizu pola milijuna ljudi (499 439)

TWITTER: 64 objave, 109 tisuća impresija

YOUTUBE: 21 videozapis

WEB: 38 objava (članci i video objave)