Mandatory Credit © Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Vardar 1961 u uzvratnom susretu četvrtfinala SEHA – Gazprom lige 25:22, ali to im nije dovoljno da budu sudionici Final 4. Skopski sastav je naime, u prvom susretu slavio s četiri pogotka razlike (20:24) i po deseti put, igrat će na završnom turniru tog regionalnog natjecanja.

Već od prve minute, bivši trener Zagreba Veselin Vujović krenuo je u igru sedam na šest. Do šeste minute, uspio je stvoriti dva pogotka prednosti (1:3). Ali, hrvatski prvak brzo pronalazi obranu za tu igru i serijom od tri pogotka za redom okreće prednost na svoju stranu (4:3). Taj lijepi niz prekida Martin Tomosvki s nekoliko dobrih obrana i vraća Vardar na pobjedničke staze. Sad su oni napravili seriju 3:0 i opet preuzeli vodstvo (5:6).

Najbolje razdoblje u igri Plinara bilo je od 20. do 28. minute kad su u dva navrata imali po tri pogotka prednosti. Ali kao i u Skoplju, i ovdje su primili pogodak u posljednjoj sekundi prvog dijela i na kraju na predah odnijeli plus dva, umjesto tri (12:10).

Turbulentno je bilo i drugo poluvrijeme za Zagreb. Otvorili su ga jako loše. Nepunih devet minuta trebalo im je da postignu prvi pogodak. Za to vrijeme, Vardar je otišao na plus dva (12:14). Vodio je peterostruki pobjednik SEHA – Gazprom lige veći dio nastavka. Ipak, PPD se nije predavao. Sedam minuta prije kraja stigao je Zagreb do izjednačenja 20:20. Bio je to tračak nade.

U sljedeće tri minute, Vardar je napravio nekoliko tehničkih pogrešaka i pružio ruku spasa Zagrebu. Punih sedam minuta završnice skopski sastav nije pogodio vrata Zagreba. Za to vrijeme hrvatski prvak je stigao na korak do raja, rezultatom 25:21. Za prolazak u Zadar na završni turnir trebao im je još jedan pogodak. Vardar je imao loptu posljednjih četrdesetak sekundi, i ne samo da ju je uspio sačuvati, već je i zabio na samom kraju i postavio konačnih 25:22.

Šteta, PPD ima za čim žaliti. Ali čini se da su svoju pravu prigodu ipak ispustili u prvom susretu. Tri igrača Zagreba dala su po četiri pogotka: David Mandić, Sandro Obranović i Csaba Leimeter. S pet pogodaka kod Vardara prvo ime Timur Dibirov. Vrijedi spomenuti i 12 obrana Martina Tomovskog.

PPD Zagreb je tako prvi put od kada se igra SEHA – Gazprom liga ostao bez završnog turnira, a Vardar pak, ostaje jedini u povijesti koji ima svih deset nastupa na Final 4. Kao što je poznato, završni turnir igra se od 03. – 05.rujna u Zadru. Parovi polufinala su Telekom Veszprem – Motor Zaporozhye, odnosno Vardar 1961 – Meshkov Brest.

SEHA – Gazprom liga: 1/4 FINALE
PPD ZAGREB – VARDAR 1961 25:22 (20:24)