Prvo kolo Paket24 Premijer lige – lige B kompletirali su Dubrovnik i Moslavina, odnosno Varaždin i Trogir. Novi premijerligaši predstavili su se u odličnom izdanju. Moslavina je uvjerljivo slavila protiv Dubrovnika 23:32, a Trogir je jako namučio Varaždince.

Novi trener Dubrovnika, Vlado Šola mogao je samo sanjati početak kakav je imala njegova momčad protiv Moslavine. Domaćin je naime susret s povratnikom u društvo najboljih poveo 3:0, pa 4:1. Ali, polet i optimizam Dubrovčana brzo je splasnuo. Već u 13. minuti, gosti stižu do izjednačenja 5:5, a uskoro i do prvog vodstva koje više ne ispuštaju do kraja. Do predaha je to čini se, bila dohvatljiva razlika od dva ili tri pogotka. Ali, sredinom drugog dijela, Dubrovnik se potpuno raspao. Moslavina je napravila niz od sedam pogodaka zaredom i bez većih poteškoća stigla do visoke i iznimno vrijedne pobjede. Gosti su drugo poluvrijeme dobili 11:18, a to najbolje potvrđuje koliko je Dubrovnik bio slab u obrani. Samo četiri igrača Dubrovnika upisala su se među strijelce. Najbolji je bio Nedjeljko Jurković s devet pogodaka. Šest je dao Toni Jakić. Kod gostiju, briljantni Karlo Kligl tresao je mrežu Dubrovčana čak 11 puta.

Varaždin je na otvaranju sezone vodio veliku bitku s Trogirom. Osim u dva navrata, domaćin je vodio od početka, ali gotovo niti jednog trenutka ta razlika nije bila takva da se mogao opustiti. Najveća prednost u prvom dijelu bila je plus dva. Na predahu je pak rezultata bio 14:13. Sličnu priču vidjeli smo i u većem dijelu drugog poluvremena. Uporni, čvrsti, vrlo ambiciozni gosti, sjajno su se držali sve do 47. minute. Tada Varaždinci prvi put stvaraju osjetniju prednost (21:17) i dolaze do zraka. Premda umor sve više stiže Trogirane, oni se nisu predavali. Dapače, serijom od tri pogotka zaredom dolaze ponovno na minus jedan. Bilo je to u 55. minuti. Završnica ipak pripada domaćinu koji ima više mirnoće u ključnim trenucima i slavi prvu pobjedu nove sezone 26:23. Uz vrlo dobrog Tina Hercega koji je imao deset obrana, četvorica igrača dala su po četiri pogotka. Gostima je Luka Baković donio 13 obrana. A šest pogodaka dao je iskusni Tomislav Radnić.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 1. KOLO
RKHM DUBROVNIK. – MOSLAVINA 23:32
VARAŽDIN 1930 – TROGIR 26:23