Nakon što su Podravka Vegeta i Trogir 58 već odigrali svoj susret, petak je donio dvije utakmice domaćih rukometašica u 1. HRL – Žene. Lokomotiva je slavila protiv Osijeka, a Umag je bio bolji od Zeline.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da su rukometašice Osijeka protiv Lokomotive u prvih 30. minuta, postlgle samo četiri pogotka. Vjerovali ili ne, na poluvremenu je bilo 19:4 u korist zagrebačke ekipe. U nastavku, trener Lokomotive Nenad Šoštarić je pružio priliku mlađim igračicama, baš kao i gostujući Jasmin Mrkonja, do konačnog rezultata 39:18. Izvanredne su u domaćim redovima bile Stela Posavec s 10 i Andrea Šimara s osam zgoditaka, dok je Lucija Bešen upisala 12 obrana. Na drugoj strani prvo ime bila je Dora Lacković s devet preciznih udaraca.

U dvoboju Zeline i Umaga, neizvjesnost je vladala do sredine drugog dijela. Bio je to ravnopravan i zanimljiv susret u kojem su gošće tek u nastavku slomile otpor domaćih. O tome najbolje svjedoči rezultat s poluvremena, 14:14. Međutim, u nastavku su rukometašice Umaga ubacile u brzinu više te Zelina više nije mogla pratiti njihov ritam. Na kraju, 22:30. Ana – Marija Bikić sa sedam zgoditaka i Ana Gudek sa šest, bile su najbolje u dmomaćim redovima. Kod Umaga, nevjerojatna Nataša Miočinović je postigla 11 zgoditaka.

1. HRL – ŽENE, 8. KOLO:
LOKOMOTIVA – OSIJEK 39:18
ZELINA – UMAG 22:30