U posljednjem susretu 9. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene nije bilo pobjednika. Umag i Koka odigrali su neodlučeno 32:32, i sada oba sastava imaju po devet bodova te se nalaze u zlatnoj sredini ljestvice.

Prvih 30. minuta susreta u Stela Marisu, pripalo je Koki. Gošće su osim u dva slučaja na početku, vodile cijelo vrijeme. Od jednog do četiri pogotka razlike kretala se njihova prednost. Domaće rukometašice su tek u završnici prvog dijela uspjele povezati sve konce svoje igre i s nekoliko uzastopnih pogodaka zadržati se na minus dva, odnosno razlici koja im je nudila priliku u nastavku. Na poluvremenu je dakle bilo 16:18.

Koka dugi dio otvara s dva pogotka nevjerojatne Ivane Dežić, koja je s 14 pogodaka bila i najbolja igračica susreta, i ponovno odlazi na plus četiri. Ipak, Varaždinke nisu mogle držati visoki ritam dugo. Umag je sredinom nastavka uspio uspostaviti ravnotežu i konačno u 46. stići do izjednačenja 24:24. Koka nije ispustila vodstvo do kraja, ali je u posljednje tri minute bila energetski toliko potrošena da je Umag napravio niz od 4:1, i na kraju stigao do boda.

Nataša Miočinović s devet i Ana Jajčević s osam pogodaka bile su udarne snage domaćeg sastava. Uz već spomenutu Ivanu Dežić, kod Varaždinki vrijedi spomenuti i Teu Jalušić koja je imala realizaciju 4 od 4.

1. HRL ZA ŽENE: 9. KOLO
UMAG – KOKA 32:32