U naprijed odigranom susretu 11. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je u Pločama pobijedila Dalmatinku 27:22. Već sutra sastav iz Koprivnice odigrat će i zaostali susret 7. kola protiv Splita 2010.

Sjajno je domaća ekipa otvorila susret. Malo klubova u nas može se pohvaliti da je protiv Podravke Vegete vodilo 4:0. Gošće su do prvog pogotka stigle tek u 7. minuti. Tri minute poslije, Dalmatinka je imala pet pogodaka viška (7:2), i zvono za uzbunu oglasilo se na klupi Podravke Vegete. Ipak, serijom 4:2 braniteljice naslova do predaha su stigle do gotovo minimalnog zaostatka, 13:11.

Kad su na početku drugog dijela povezale pet pogodaka u nizu, stvari su polako počele sjedati na svoje mjesto. Nakon pet minuta igre, Podravka Vegeta je već imala prednost od plus tri (13:16). Glavna napadačka snaga domaćih Iva Bule, dobila je posebnu pozornost pa je Dalmatinka ostala bez pravog učinka svog prvog topnika u drugom dijelu. Tako je  prednost Podravke malo po malo rasla do šest pogodaka razlike, koja je ujedno bila i najveća. Završnica je bila rutinska za iskusne gošće.

Sjajna Iva Bule dala je 9 pogodaka za Dalmatinku. Kod Podravke, po sedam pogodaka Korine Karlovčan i Dejane Milosavljević.

  1. HRL ZA ŽENE: 11. KOLO
    DALMATINKA – PODRAVKA VEGETA 22:27