RK PPD Zagreb vs RK Dubrava, Paket24 Premijer liga, Liga A, 14. kolo, Zagreb, Kutija sibica 04.02.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Rukometaši PPD Zagreba pobjedom 36:26 protiv Tatran Prešova otvorili su novu sezonu SEHA – Gazprom lige. Bio je to idealan suparnik da Zagrebaši testiraju svoju spremnost prije nastavka Lige prvaka. 

Pomalo nervozno počela su oba sastava susret. Tako smo prvi pogodak vidjeli nakon nepune četiri minute susreta. Postigao ga je Zagreb. Petnaestak minuta trebalo je domaćem sastavu da posloži i ujednači agresivnost svoje obrane i počne stvarati prednost. Tako je u 17. minuti prvi put otišao na plus četiri. I držao je to uz izvrsnog Dinu Slavića na vratima koji je skupio osam obrana u prvom dijelu, sve do završnice susreta. Tako je povezao četiri pogotka zaredom i na predah odnio čak šest pogodaka razlike.

Uz vratara, Zagrebaše je na početku vukao Ivan Čupić (4), u sredini Marin Šipić (3), a na kraju prvog poluvremena Davor Ćavar (3). Ukupno su imali čak 74 posto realizacije. Gosti samo 46 posto.

Premda je trener Ivica Obrvan puno mijenjao u nastavku, „Plinari“ nisu dopustili gostima da se približe. Dapače, prednost Zagrebaša stalno je rasla. Na ulasku u posljednju četvrtinu, već je bilo plus osam (27:19). Četiri minute poslije, PPD je prvi put otišao na deset pogodaka razlike. I rutinski odradio preostalo vrijeme.

Čak 12 igrača Zagreba upisalo se među strijelce. S osam pogodaka, najbolji je u redovima hrvatskog prvaka bio Davor Ćavar. Kod gostiju, najefikasniji Oliver Rabek koji je postigao deset pogodaka.

SEHA – Gazprom liga: SKUPINA A, 1. KOLO
PPD ZAGREB – TATRAN PREŠOV 36:26