Izvor fotografije: Ivan Santro

Rukometašice Lokomotive Zagreb poražene su i u 5. kolu EHF Europske lige. Ovog puta u Domu sportova bolja je bila norveška ekipa Sola HK 25:40. Tim susretom zagrebački sastav oprostio se od svojih navijača za ovu europsku sezonu. Još im samo ostaje gostovanje u Mađarskoj sljedećeg tjedna. 

Još uvijek jako oslabljena Lokomotiva je vrlo loše ušla u susret. Za manje od šest minuta Norvežanke su imale prednost od pet pogodaka 1:6. I nastavile su u istom ritmu do isteka prvih 30. minuta. Lokomotiva je bila bez čvrstine, agresivnosti, pokretljivosti u obrani koja ja njezin zaštitni znak. Razlika u korist gošći rasla je iz minute u minutu. Najveća je bila plus 13. Lokomotiva je u prvom dijelu primila čak 23 pogotka (11:23). Treća ekipa norveškog prvenstva promašila je samo pet napada pa stoga ne čudi da su imale realizaciju od čak 82 posto.

Ništa se dakako dramatično nije promijenilo ni u nastavku. Lokomotiva je doduše i jednom trenutku podigla agresivnost svoje obrane, ponešto napada zaustavila je i Lena Ivančok pa su se hrvatske rukometašice približile na deset pogodaka razlike. Ali kako se bližio kraj, tako je Lokomotiva padala sa snagom i rotacijom, i Norvežanke su na ulasku u posljednjih deset minuta imale 15 razlike. Tako je završilo. S tim da je Lokomotiva primila 40 pogodaka. Pitanje je, je li se to ikada dogodilo u nekom europskom kupu?

Sa šest pogodaka najbolja kod zagrebačkog sastava Tena Petika. Prvi strijelac Sole Maja Magnussen sa osam pogodaka.

Sola HK i Besancon su kao prva i druga ekipa kolo prije kraja natjecanja osigurale prolazak dalje. Lokomotiva je posljednja bez boda. Sljedećeg vikenda čeka je gostovanje u Mađarskoj.

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA A, 5. KOLO
LOKOMOTIVA ZAGREB – SOLA HK 25:40