U Beču su ždrijebom određene skupine za Europsko kadetsko prvenstvo koje će se od 04. – 14. kolovoza 2022. godine igrati u Podgorici. Hrvatska je imala sreću i dobila je dobru skupinu. Zajedno s našom reprezentacijom u skupini B nalaze se još Portugal, Italija i domaćin Crna Gora.

Hrvatska je bila u skupini nositelja na ždrijebu, odnosno smještena u tzv. prvi pot ili šešir na ždrijebu. Tu su još bile i reprezentacije Njemačke, Španjolske i Slovenije.

Nakon što su ždrijebane reprezentacije iz 3. i 2. pota, na red je došao pot ili šešir s nositeljima. Njemačka je tako završila u skupini A, Slovenija skupini C, a Španjolska skupina D. Hrvatska je kao posljednja ostala sama u potu i dobila je mjesto u Skupini B.

Kao što je to uobičajeno kod ždrijeba, Europska rukometna federacija domaćinu ostavlja mogućnost da izabere skupinu u kojoj će igrati. Crna Gora je nakon kraćeg razmišljanja odlučila uzeti skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska. Zanimljivo je da će se te dvije reprezentacije susresti danas na Mediteranskom prvenstvu u Ankari.

Evo svih skupina:
SKUPINA A: NJEMAČKA, ISLAND, MAĐARSKA, POLJSKA
SKUPINA B: HRVATSKA, PORTUGAL, ITALIJA, CRNA GORA
SKUPINA C: SLOVENIJA, DANSKA, NORVEŠKA, SRBIJA
SKUPINA D: ŠPANJOLSKA, ŠVEDSKA, FRANCUSKA, FAR. OTOCI