U posljednjem susretu 5. kola Paket24 premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete i Gorica odigrali su neodlučeno 30:30. Tako su oba kluba trenutačno s pet osvojenih bodova na diobi trećeg i četvrtog mjesta, odnosno tri boda iza vodećeg dvojca Nexea i PPD Zagreba.  

Kao što se moglo i očekivati, bio je to vrlo uzbudljiv, a na kraju i dramatičan susret. U sjajnoj atmosferi odlično popunjenih tribina Jelkovca moglo se zbilja uživati u igri. Goričani su vodili veći dio prvog poluvremena. Uglavnom je to bila prednost od jednog ili dva pogotka. Samo jedanput su bili na plus tri (9:12), ali je domaćin serijom 3:0, sve vratio na početak. Na predah su momčadi otišle s minimalnim vodstvom Gorice.

Gosti su  mirniji, kvalitetniji i bolji u otvaranju drugog poluvremena. U 34. minuti ponovno su na plus tri, 15:18. Ali, domaćin odgovara novim velikim nizom od četiri pogotka i prednost seli na njihovu stranu 19:18. Još je nekoliko preokreta bilo, prije nego su Sesvećani u 53. minuti poveli 28:25, nakon još jedne serije od četiri pogotka zaredom. I činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. Ali, tako nije mislio sastav iz Gorice. Uz nekoliko obrana svoga vratara, i niz od 2:4 u posljednjih pet minuta, uspjeli su 21 sekundu prije kraja stići do izjednačenja. Domaći trener zvao je minutu predaha. Ali čvrsta, agresivna obrana Gorice, napravila je nekoliko prekida i nije dopustila domaćinu da uopće zapuca prema njihovim vratima. Tako su na kraju podijelili bodove. Filip Perić i Tomislav Sladoljev bili su izjednačeni po broju obrana. Obojica su skupila po 11. Krešimir Krešić s 8 pogodaka bio je najefikasniji u domaćim, a Ivan Laljek s istim učinkom gostujućim redovima.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 5. KOLO
SESVETE – GORICA 30:30