Photocredit: Ivan Brkić

Rukometašice Podravke Vegete i Splita 2010 otvorile su 20. kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene. Splićanke su nakon jučerašnjeg susreta u Umagu nastavile put Koprivnice gdje ih je dočekala uvijek neugodna ekipa Gorana Mrđena koja je na kraju slavila s rezultatom 33:20.

Bio je to susret koji je od prvog pogotka na utakmici u režiji Korine Karlovčan krenuo na stranu domaće ekipe. Na svom terenu u niti jednom trenutku Podravka nije posustala, a Splićanke su koliko toliko uspjele parirati samo u završnici prvih 30. minuta kad su iskoristile kratko opuštanje domaćih igračica. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:10 za domaćina.

Čvrsto i odlučno ušla je Podravka u nastavak utakmice što se vidjelo na terenu i na semaforu s obzirom da je njihova prednost samo rasla. Konačnih 13 pogodaka viška dovoljno govori o razlici ove dvije ekipe. Prvo ime ekipe iz Koprivnice bila je Lea Franušić s osam pogodaka, Dejana Milosavljević je dodala šest. U redovima Splićanki, šest zgoditaka Klare Birtić i pet Sare Marendić.

1. HRL – ŽENE: 20. KOLO
PODRAVKA VEGETA – SPLIT 2010 33:20