U Paket24 Premijer ligi – Ligi za prvaka, subota je donijela samo jedan dvoboj, i to onaj između Varaždina 1930 i PPD Zagreba. Aktualni hrvatski prvak bez većih je problema stigao do novih bodova, baš kao i Sesvete u nedjeljnom ogledu protiv Poreča. Nexe i Gorica svoj susret 6. kola odigrat će 20. travnja zbog utakmice osmine finala Našičana u EHF Europskoj ligi.

Od ulaska u dvoboj Varaždina i Zagreba, bila je to jednosmjerna ulica u kojoj domaći sastav u Areni Varaždin nije mogao pratiti jako dobar ritam “Plinara“. Zagreb se odvojio u drugom dijelu prvog poluvremena na isteku kojeg je imao dvoznamenkastu prednost, bilo je 10:20. U nastavku su ubacili u još jednu brzinu više te su Varaždinci morali priznati poraz. Završilo je 23:37. U pobjedničkim redovima najraspoloženiji je bio Paolo Kraljević sa sedam pogodaka, dok je Dino Slavić upisao 12 obrana. Kod Varaždinaca najraspucaniji Frano Vujović sa šest zgoditaka.

Sesvete su također bez većih poteškoća došle do novih bodova na domaćem terenu. Protiv Poreča su nametnuli visok ritam te jako motivirani ušli u utakmicu. Do poluvremena, na svojoj strani imali su tri pogotka viška, 14:11. U nastavku je uslijedila prava rapsodija domaćih koji su prohujali kroz drugi dio utakmice i stigli do pobjede 32:21. Prvo ime Sesvećana bio je Patrik Hršak sa šest pogodaka, a između vratnica se istaknuo Filip Perić s 10 obrana. Kod gostiju, pet pogodaka Luciana Krajcara. 

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 6. KOLO
VARAŽDIN 1930 – PPD ZAGREB 23:37
SESVETE – POREČ 32:21

NEXE – GORICA 20.04.2022.