Dvije najbolje ekipe Hrvatske: Podravka Vegeta i Lokomotiva Zagreb, bez većih problema osigurale su završnicu Kupa koja će se igrati u Poreču od 12. – 15. svibnja. Očekivano neizvjesno bilo je u susretima Zameta i Bjelovara, odnosno Zrinskog i Osijeka. Na kraju su slavili Bjelovar i Zrinski pa ćemo imati iste ekipa na Festivalu rukometa kao i prošle godine.  

Podravka Vegeta lako se prošetala Viroviticom. Sve dvojbe, ako ih je uopće bilo riješene su već nakon prvog poluvremena u kojemu su gošće stvorile 11 pogodaka razlike. Podravka je nizala svoje serije kao na treningu. Najveća je bila na kraju prvog dijela kada su dale pet pogodaka za redom (10:21). Nisu gošće smanjivala ritam ni u nastavku. Dapače. U 42. minuti već je bilo plus 18. A završilo je s okruglih 20 (23:43). S 8 pogodaka Maja Mlinarić bila je daleko najbolja u redovima 1234 Virovitice. Vrlo dobra i vratarka Martina Majkovčan s 13 obrana. Na drugoj strani, sjajna je na vratima Podravka Vegete Antonia Tucaković koja je imala 17 obrana. Prvi strijelac pak, bila je Dejana Milosavljević sa 7 pogodaka.

Lokomotiva je također relativno lako prošla kroz Sesvete. Bila je to večer vratarki na obje strane. Domaće su skupile 16: Lea Zetović 12, Lea Beličev 4, a gostujuće 17: Lena Ivančok 11, Lucija Bešen 6. Lokomotivu su u prvom dijelu vukli Stela Posavec i Kristina Prkačin koje su postigle po 4 pogotka. Najveća prednost zagrebačkog sastava bila je plus pet. Toliko je bilo i na predahu (9:14). Lokosice su malo pojačale ritam na početku drugoga dijela i već u 38. minuti imale 8 pogodaka viška. Domaćin se silno trudio, ali objektivno ni jednoga trenutka nije mogao zaprijetiti. Na kraju, gošće su slavile s 19:28. Mia Tupek s 9 pogodaka bila je daleko najbolja u redovima Sesveta. Kod Lokomotive izvrsna Stela Posavec sa 6 pogodaka iz 6 pokušaja. 

Ako je dopušteno suditi prema kretanju rezultata, puno uzbuđenja bilo je u Rijeci. Zamet se predstavio u odličnom izdanju. U prvih 15. minuta ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi riječki sastav u vrlo kratkom vremenu uspio povezati četiri pogotka zaredom i pobjeći na plus tri (9:6). Gošće su odgovorile još žešće, pet pogodaka zaredom pa je u 25. minuti prednost bila na njihovoj strani 9:11. Do poluvremena je ona porasla za još jedan pogodak (11:13). Zamet i u nastavku u zaostatku. Ali ne više nedostižnom. U 33. pa u 44., 47. minuti su samo pogodak do gošći. Ali kada je trebalo pokazati najviše da bi priredile iznenađenje, pale su u završnici. Od 21:22 u 54. minuti do kraja više nisu postigle ni pogodak, a Bjelovar je zabio pet u nizu i uvjerljivo slavio 21:27. Po četiri pogotka u domaćem sastavu dale su Iva Tabar, Nikolina Pleša i Sivija Masnić. Kod gošći 11 obrana Karmele Pokopac i 7 pogodaka Eme Guskić.

I susret Zrinskog i Osijeka obilovao je uzbuđenjima i velikim preokretima. Početak je pripao Zrinskom. Posljedica toga je vodstvo 5:2 u 9. minuti. Ali, Osijek uzvraća nizom od četiri pogotka i vodi 6:7 u 17. minuti. U tijesnoj završnici, gošće su mirnije i na predah odnose dva pogotka razlike (13:15). Osijek čuva svoju prednost nepunih osam minuta u nastavku i onda neobjašnjivo pada. Zrinski je od 37. do 45. minute napravio niz od 6:1 i pobjegao na velikih plus četiri, 24:20. Ali, tu pobjednik još nije bio odlučen. Osijek je uspio posložiti svoje redove i osam minuta prije kraja stići na minus jedan 26:25. I bio je to njihov zadnji trzaj. Jer Čakovčanke su sačuvale dovoljno snage i mirnoće za završnicu i na kraju slavile 30:28. Tako će Zrinskice drugu godinu zaredom u Poreč na završnicu. Hannah Vuljak s 11 pogodaka i Marta Kozjak s 11 obrana prva imena u domaćem sastavu. Kod Osijeka najbolja Dora Lacković s 8 pogodaka.

KUP HRVATSKE (Ž): ČETVRTFINALE
1234 VIROVITICA – PODRAVKA VEGETA 23:43
SESVETE – LOKOMOTIVA ZAGREB 19:28
ZAMET – BJELOVAR 21:27
ZRINSKI – OSIJEK 30:28