Prvu mušku ovogodišnju Završnicu danas su otvorili mladići do 17 godina i tako nas uveli u tjedan Festivala rukometa. Čak tri porečke dvorane bit će domaćini U17 ekipama, a danas su se utakmice održavale u njih dvije, Finidi i Velom Joži. U 16:00 sati označeni su počeci prvih utakmica, a kako je protekao prvi dan, pročitajte u nastavku.

SKUPINA A
U prvoj utakmici skupine A Sesvete su došle do uvjerljive pobjede nad Čakovcem, konačni rezultat bio je 28:17. U drugoj utakmici ove skupine Buzet je svladao Metković-Mehaniku 26:22.

SKUPINA B
BM07 i Maksimir Pastela igrali su prvu utakmicu u Skupini B. Gledali smo izjednačenu utakmicu sve do 35. minute kada zagrebačka momčad odlazi na +3 i do kraja utakmice samo povećava svoju prednost. Konačni rezultat bio je 20:28. U drugoj utakmici grupe B Varaždin 1930 pobjeđuje Karlovac s plus sedam razlike, 25:18.

SKUPINA C
U 1. kolu skupine C također dvije uvjerljive pobjede. Valpovka je s 36:28 svladala domaće predstavnike, Poreč, dok je Rudar u drugoj utakmici ove skupine s +14 bio bolji od Splita. Konačni rezultat bio je 33:19.

SKUPINA D
Zamet je u prvoj utakmici grupe D pobijedio ekipu s juga, Ribola Kaštela 35:24. Bila je to izjednačena utakmica do 15. minute, ali tada riječka momčad preuzima kontrolu i do kraja utakmice ne dopušta protivniku da se približi i ugrozi njihovo vodstvo. U drugoj utakmici ove skupine Rugvica je svladala našički Nexe rezultatom 29:23.

Rezultate i najbolje igrače utakmica odigranih prvog dana pogledajte u nastavku:

MATIJA BAJER RK VALPOVKA LIJEVI VANJSKI
MARTIN SEBASTIANO BOKA RK POREČ SREDNJI VANJSKI
TIN BAKOVIĆ MRK SESVETE SREDNJI VANJSKI
VITO HORVAT MRK ČAKOVEC VRATAR
TONI ŽIVKOVIĆ RK ZAMET DESNO KRILO
IVAN PERAN RK RIBOLA KAŠTELA LIJEVO KRILO
MARIN PAVELA RK BALIĆ METLIČIĆ 07 SREDNJI VANJSKI
MARTIN TOMŠIĆ RK MAKSIMIR PASTELA SREDNJI VANJSKI
MARKO GABELA RK SPLIT LIJEVI VANJSKI
VITO GLIVETIĆ RK RUDAR SREDNJI VANJSKI
GABRIEL DRAŠČIĆ RK BUZET VRATAR
MARKO ČELIĆ RK METKOVIĆ-MEHANIKA VRATAR
ZVONIMIR HRKA RK RUGVICA VRATAR
TIN LOVRIĆ RK NEKSE DESNO KRILO
TIN VRBANEC GRK VARAŽDIN 1930 KRUŽNI NAPADAČ
PETAR RAUŽAN HRK KARLOVAC LIJEVI VANJSKIVjerujemo kako nas i sutra čeka jednako zanimljiv dan ove Završnice. Zajedničke fotografije ekipa kao i fotografije utakmica sa Završnice 1. HRL U17 (M) dostupne su na Photodecku HRS-a, dok je livestream na YouTube kanalu HRS-a.