Hrvatska ženska juniorska reprezentacija odradila je zadnje pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo. I vijesti su jako dobre kad znamo da su u dva prijateljska ogleda sa Slovačkom, slavile izabranice hrvatske izbornice Adrijane Prosenjak.

Nedjelja i ponedjeljak bili su rezervirani za prijateljske utakmice kao zadnje provjere za svjetsku smotru koja započinje u srijedu, 22. lipnja 2022. godine. U prvom dvoboju protiv Slovačke, Hrvatska je slavila s rezultatom 27:23 (17:12). Jako dobro prvo poluvrijeme odigrale su naše mlade rukometašice o čemu svjedoči i podatak uspavane slovačke obrane koja je primila čak 17 pogodaka. Prvo ime u našim redovima bila je Bruna Zrnić sa šest golova.

U drugoj utakmici, odigranoj jedan dan nakon prve, Hrvatska je ponovno slavila, ovog puta s minimalnom razlikom 27:26 (15:10). Ponovno su naše igračice odigrale odlično prvo poluvrijeme, da bi u nastavku Slovakinje uhvatile zaostatak i rezultatski se posve približile. Mia Brkić bila je najefikasnija igračica Hrvatske s pet zgoditaka. Ako znamo da su utakmice odigrane na kraju zahtjevnog pripremnog razdoblja, jasno je da ove dvije pobjede bude nadu za uspjeh na skorašnjem Svjetskom prvenstvu.

Podsjećamo, hrvatske protivnice u prvom krugu Svjetskog prvenstva bit će: Kazahstan (22.06., 14.30 Laško), Austrija (24.06., 18.30 Celje) i 25.06. u 18.30 Švicarska (Laško). Dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina idu dalje.

Sretno našim djevojkama!