Hrvatska ženska juniorska reprezentacija na dominantan i jako uvjerljiv način otvorila je Svjetsko prvenstvo u Sloveniji. U 1. kolu skupine G, Hrvatska je lako pobijedila Kazahstan 36:15.   

Već od samog starta vidjela se razlika u kvaliteti tih reprezentacija. Kazahstan je susret započeo s 10 igračica i 2 vratarke pa je tako ostao bez neke velike mogućnosti za rotaciju. Hrvatska je sjajno počela susret. Već nakon desetak minuta igre, bilo je pet pogodaka razlike za našu reprezentaciju (6:1).

Kazahstan nije mogao ni u jednom segmentu igre parirati djevojkama koje vodi Adrijana Prosenjak. Prednost naše reprezentacije stalno je rasla, da bi na poluvremenu iznosila 18:6. Posebno raspoložene u prvom dijelu bile su Bruna Zrnić koja je postila 6 pogodaka i Mia Brkić koja se 5 puta upisala u strijelce.

U drugom dijelu izbornica je promijenila cijelu postavu. U igri se međutim ništa nije promijenilo. Prednost Hrvatske rasla je iz minute u minutu. Prvi put razlika od 20 pogodaka stvorena je na ulasku u posljednjih deset minuta. Konačnih 36:15, potvrda je velike razlike u kvaliteti rukometašica Hrvatske i Kazahstana. Naša reprezentacija je imala 75 posto realizacije, a suparnice skromnih 44 posto.

Po šest pogodaka dale su Mia Brkić, iz 6 pokušaja pa je izabrana za igračicu susreta i Bruna Zrnić koja je imala jedan promašaj. Ali igrala je samo prvih 30. minuta. Kod Kazahstana po 6 pogodaka Zlata Zvyagina i Zhanerke Seitkassyim.

Sutra je dan predaha za našu reprezentaciju, a onda u četvrtak u 18.30 sati slijedi jako važan susret protiv Austrije.

IHF U20 SP 2022: SKUPINA G, 1. KOLO
HRVATSKA – KAZAHSTAN 36:15